21 Nisan 2012 Cumartesi

Bada Nedir?




Bada, akıllı telefon ve tablet bilgisayarlar için geliştirilmiş bir mobil işletim sistemidir. Bada kelimesi Kore dilinde "okyanus" anlamına gelmektedir.
Samsung firması tarafından geliştirilen Bada, Linux çekirdeğine dayanan bir mobil platformdur. Kaynak kodlarının büyük bir kısmı özgür yazılım lisanslarıyla açık tutulan Bada, ağırlıklı olarak giriş ve orta seviye cep telefonlarında kullanılmaktadır. Bada'nın gelecekte başta akıllı televizyonlar olmak üzere daha geniş bir ürün yelpazesinde kullanılması hedeflenmektedir.

Bada yüklü ilk telefon olan Samsung Wave 8500, 2010 yılının şubat ayında Barselona'daki Dünya Mobil Konferansı'nda tanıtıldı. İlk tanıtımın ardından Twitter, EA, Capcom, Gameloft ve Blockbuster gibi önemli mobil yazılım ve içerik sağlayıcıları, uygulamalarının Bada sürümlerini duyurarak bu yeni platforma destekleri açıkladılar.
2010 yılının mayıs ayında Samsung, Bada için yazılım geliştirme kitinin ilk beta sürümünü duyurdu. Ertesi yıl yayınlanan Bada 2.0 sürümüyse, bu yeni mobil platformun NFC ve HTML5 gibi yeni nesil teknolojileri desteklemesini sağladı

tr.wikipedia.org

0 yorum:

Yorum Gönder

RSS FeedRSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons