27 Mart 2012 Salı

Subliminal Mesaj Nedir ve Nasıl kurtulunur.

Bir nevi bilinç altı mesajı. Görüntülerin ya da seslerin içinde aslında görünmeyecek kadar ayrıntıda olan fakat bilinçaltımızın bu ayrıntıyı atlamadığı mesajlardır.

Bir şeyleri seversin ve bu şeyler aklına mantığına uymadığı halde gene de ona ilgi duyarsın. Örnek vermek gerekirse yarın sınavın vardır, son yirmi dört saat içindeki en önemli şeydir bu sınav ve biz bunu biliriz. Fakat biz, tamamen buna endekslenmemiz gerekirken boş işlerde vakit harcamaya devam ederiz. Ya da bildiğimiz anlattığımız bir çok yanlışı yapmaya devam ederiz.

İnsanlar farkında olmadan telkin ediliyor. Bu öyle bir hal almış ki telkin edenler telkin ettiklerinin farkında değil. Bize, aslında hiç özümüzde olmayan şeyler aşılanıyor ve bu çeşitli isimlerle yapılıyor. Bazen işin cılkı çıkartılıyor, tesadüflerde işin içine girebiliyor. Mesela etrafınızda desenli bir halıya bakın ya da taş bir duvara ya da toprağa, kendinizi zorlayın Yemin ederim hayal gücünüzle bir çok şekil oluşturabilirsiniz. Benim anlatmak istediğim bunlar değil direk hayatın içinde olan yönlendirmeler. Yönlendirmelerin ne olduğuna girmeyeceğim, çünkü bunu yapanların dini imanı para onları kurtarmak yapılabilecek bir şey yok.

Nefsi temizleme dediğimiz olay bana bilinç altını temizlemeyi andırır. Mesela insan sadaka vermek istemez. Neden istesin ki ? Vereceği para kendine lazım olabilir. Nefsini temizlemek isteyen bir insan da bu şekilde düşünür fakat onun farkı istemeyerekte olsa elini cebine sokup parayı vermesidir. Bu, kimse görmeden ve kimseye söylenmeden yapılmalıdır böylece kulağımıza ''kendini kandırıyorsun işin gücün gösteriş, böyle hayır olmaz hiç yapma daha iyi'' diye fısıldanmaz. Bu hal böyle devam eder. En sonunda öyle bir hal alır ki yardımcı olmak onun bir parçası haline gelir ve cebindeki akrep ölür.

Mesela cinsellik, Subliminal mesajın bir numarası. Hiç bilmiyorsa bile herhangi bir video sitesinde dolaşan insan bu unsurun karşısına nasıl çıkartıldığını bilir. Asıl mesele bunun farkında olabilmemiz. Eğer farkındaysak elimizde yeterli istihbarat var ve savaşa hazırız demektir. Birçok karşı koyma yönteminden en önemlisi günah faktörüdür, vicdan azabı öyle bir hal alır ki en sonunda ya ölmek zorunda kalırsın ya da bundan vazgeçmek. Bir başka yöntem kendini kabullenme ve benzerlik yöntemidir. Karşı cinse duyduğun yakınlığın onunla değil seninle alakalı olduğunu bilirsen ciddi bir yol katetmiş olursun. Karşı cins istediği kadar çekici olsun, sen onun diğer karşı cinslerden farklı olmadığı bilincine varırsan sorun kalmaz.

Şeytanla mücadele etmenin, bildiğim en iyi yolu inatlaşmaktır...

Eğer ben halimden memnunum diyorsa ki eminim birçok insan bunu söylüyor söyleyebileceğim tek şey ''daha oyun bitmedi sen birde oyunun sonunu gör ''.İnsan iradeli bir şekilde yaratılmıştır, zor da olsa kendisini bu tür dış etkenlerde koruyabilir.



5 yorum:

Sheydosh dedi ki...

"Örnek vermek gerekirse yarın sınavın vardır, son yirmi dört saat içindeki en önemli şeydir bu sınav ve biz bunu biliriz. Fakat biz, tamamen buna endekslenmemiz gerekirken boş işlerde vakit harcamaya devam ederiz."

Sanıyorum bu saat olmasına rağmen yarınki sınavına çalışmayan bana, doğa üstü bir mesaj oldu bu. Sanki yakalanmış gibi hissettim kendimi. Etrafıma bakınmadığım kaldı bi'. =)

Enteresan bir çalışma olmuş, sınavdan sonra yeniden okuyacağım. Korkusuzca, birileri beni izliyormuş hissine kapılmadan... =D

Sevgiler.

Rad dedi ki...

Vize haftası olduğunu hatırlarsak farkında olmadan güzel bir şey yapmışım, faydalı olabildiysem ne mutlu.

Unknown dedi ki...

Evet dediğiniz gibi mesele mesajı farkedebilmekte, farkettikten sonra gerisi irademize kalıyor. Dorun farkedilmeyenlerde.

Biscolata reklamlarına deyinmeden geçemeyeceğim. etrafımdaki biscolata yiyen insanlara soruyorum hiç şölen marka ürünlerden yedin mi? Yediysen beğendin mi? diye. Cevap ya yemedim ya da çok beğenmedim oluyor.

Biscolata'nın bir şölen markası olduğunu söylediğimde şaşırıyorlar. Halbuki biscolata'nın paketinde Şölen yazıyor ama insanlar onu görmüyorlar bile.

Şölen mükemmel bir reklam başarısıyla (reklamı hiç sevmesem de) satışlarını arttırdı.

Bir de Video gerçekten çok güzel. Mesaj geliyor diye kodlanmadığımız sürece o sublimal mesajları almaya her zaman hazırız.

Adsız dedi ki...

Begendim hemd cok

Adsız dedi ki...

Konu bürün olarak çok iyi sade ve anlaşılır birde şu sözü beğendim:"Şeytanla mücadele etmenin, bildiğim en iyi yolu inatlaşmaktır..."

Yorum Gönder

RSS FeedRSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons