19 Mart 2012 Pazartesi

Penumbra Black Plague

Korku oyunlarının taçsız kralı... Tek başına oynanılamayacak cinsten bir oyun. Bir silent hill, doom ya da half life kadar popüler olmadı bu oyun. Çünkü bir şirket tarafından değil iki tane genç tarafından tasarlandı.

Oyun bizi o kadar içine alıyor ki bazı yerlerde nefesimizi tutuyoruz. Sebep ?Sebep çünkü elimizde bir silah yok. Elinde feneriyle insan-yaratık karışımı bir varlık sürekli peşimizde. Şöyle düşünün bir mekana girdiniz ve her korku oyununda olduğu gibi etraf karanlık. Elimizde bir adet fener ve fosforlu ışık var şu eğip bükünce parlayan şey var ya çocuklar oynar genelde işte o. Bu arkadaşa görünmememiz lazım. Işığı ve sesi fark ediyor bir şeyleri devirmeden mümkün mertebe ışık kullanmadan hareket etmemiz lazım ve mutlaka çevrede, ani bir duruma karşı arkasına saklanabileceğimiz bir şey. Peki bu arkadaş bizi görürse ne yapacağız ? Tek yol kaçmak koş forest koş :) Bizden süratli olduğu için mutlaka yetişecektir o yüzden bir kapıdan içeri girmeliyiz, kapıyı kapatmalıyız ve kapının arkasına bir şeyler dizmeliyiz. İçerde koltuk, masa, dolap ne olursa arkasına saklanmalıyız. Kapıyı kırabilirse bizi içeride arayacaktır.

Oyunun içinde çeşitli bulmacalar var. Her deliğe bakmadan sakın bir sonraki kapıyı açmayın ya da mekana geçmeyin geri de gerekli malzemeleri unuttuysanız geri dönmek eziyet verici olabilir. Mesela oyuna başladığınızda bir odadasınız ve ne yapacağınız hakkında hiç bir fikriniz yok. Şöyle özet geçeyim, önce bir bozuk para bulacaksınız sonra mengeneyle bu parayı sıkıştıracaksınız ve daha sonra havalandırma deliğini bulup incelttiğiniz parayla vidasını söküp dışarı çıkacaksınız. Tabi sağda solda bulduğunuz pil, hap türü şeyleri unutmayın.

Bu oyundan önce Penumbra Overture var oyunun hikayesi sizin için önemliyse önce onu bitirin. Onun farkı yaratık yerine köpekler var ve köpeklere elimizdeki kazma yada çekiç ile vurabiliyoruz.

Eksikleri ise grafikleri eski oyun nede olsa tek cd fakat bence bu tarz grafikler bu tür oyunlara daha güzel bir atmosfer katıyor.

Puanım 8/10







0 yorum:

Yorum Gönder

RSS FeedRSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons