20 Mart 2012 Salı

Amnesia: The Dark Descent

Daha önce Penumbra dan bahsetmiştim aynı ekip bir başka oyun yapmış ve bu sefer daha profesyonel. Oyun çıkalı çok oldu tabi ben blogu yeni açtığım için yeni yazıyorum :)

Oyunda psikoloji faktörü çok hoşuma gitti. Normalde oyunlarda can seviyesi olur fakat karakterimizde psikoloji seviyesi de var. Mesela karanlıkta çok kaldıkça psikolojisi bozuluyor ve baş ağrısı başlıyor. Bu ekranda kaynamalara sebep olabiliyor. Karanlık meselesini abartır, Penubradaki gibi ortaklıkta gezen yaratık yüzünden gaz lambasını açmazsanız psikoloji iyice bozuluyor ve karakterimizin dişleri gıcırdamaya başlıyor. Haliyle bu gıcırtılar bizi de geriyor... Bunlardan kurtulmanın tek yolu bir yerlerde mum ya da meşale yakıp biraz soluklanmak. Ayrıca gireceğiniz odalar kapıları yavaş açın yakınlardaysa sesi duyabilir ve kapıyı arkanızdan kapatın saklanmaya fırsatınız olsun.

Düşmanımız Penumbradaki yaratığın aynısı. Etrafında fazla dolaşmamak lazım. Sesini duymamız psikolojimizin iyice bozulmasına sebep oluyor ve görüntü iyice bulanıklaşıyor. Bir yerde saklanıyorsanız sakın yaratığa bakmayın, psikolojiyi en çabuk bozan unsur bu. Karakterimiz böyle durumlarda bayılabilir ve ses çıkarsa yaratığının bizi bulması uzun sürmez.

Gerilimi katlanma dışında zekamızı ve hafızamızı çok iyi kullanmamız lazım. Mutlaka her çekmeceyi açmalıyız her kapının arkasına bakmalıyız. İşimize yarayacak bir şeyi atlarsak çok gerilere dönmemiz gerekebilir.

Gerçekten taktir ediyorum bu adamları koca şirketlerle yarışıyorlar bu sektörde. Şu oyundaki gerilimi başka bir oyunda bulamazsınız. Bu oyunu izlemek oynamaktan daha güzel :) Arkadaşlarınızla sabahlamak için iyi bir tercih...

9/10


0 yorum:

Yorum Gönder

RSS FeedRSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons