27 Mart 2012 Salı

Age Of Empires Conquerors

Tüm zamanların en iyi strateji oyunu desem yeridir heralde. O kadar strateji oyunu oynadım bu oyundaki zeka ve mantık gereksinimini hiç bir oyunda bulamadım. 

Oyun mantığını satrançtan alıyor, her asker kendine özel ve hiçbir ordu/devlet birbirinden güçlü değil. Nasıl mı diyeceksiniz? Oyun bir kısır döngüye bağlanmış. Düşmanın atlılarla saldırdığını düşünelim mızraklı askerlerimiz atlıları duman eder, e düşman mızraklı gönderirse? O zaman kılıçlı piyadeleri devreye sokarız. Düşman kılıçlı gönderdi şimdi ne yapacağız ? Bizde atlı gönderiyoruz. Mızraklılar atlılardan iyiydi mızraklı gönderir? Biz de okçularımızı kullanırız :) Anladığınız gibi mantık taş, kağıt ve makas mantığı.

Her ülkenin özelliklerini bilmemiz gerekiyor. Mesela Türklerin topçuları çok uzun mesafeye atış yapar ve atlıları geliştirmemize gerek yoktur. Hunların barınma problemi yoktur. Gothlar piyadeyi çok ucuza mal eder. Vikinglerin özel gemileri vardır ve özel askerlerinin iyileşme özelliği vardır. Özel asker demişken her ülkenin özel askeri var. Mesela Türklerde yeniçeri, Hunlarda Tarkan, Perslerde fil, Japonlarda samuray.

Oyunda üç tane Türk asıllı devlet var Türkler, Hunlar ve Sarazenler. Sarazenlerin özel askerinin adı Memlük. Oyun bu konuda hata yapmış Ülkenin adı Memlük özel askerinin adı Sarazen olmalıydı.

Oyunda ticaret yapabiliyoruz, tarlalar ekebiliyoruz. Ayrıca ilginç bir nokta din adamı yetiştirdiğimizde düşman işcisini ya da askerini kendi tarafımıza çekebiliyoruz.

Oyun gerçekten büyük tecrübe istiyor. Multiplayer oynayarak en çok zevk aldığım oyun...

Diğer oyunlarla kıyaslarsak grafik açısından bayağı gerilerde(haliyle eski oyun). 


Diğer yazılarımda olduğu gibi sıkmamak için elimden geldiğince kısa yazıyorum. Altta oyundaki ülkelerin listesini vereceğim.

İspanya- Hun- Kore- Aztek- Maya- Britons- Celts -Franks -Goth -Teuton -Viking- Çin- Japon- Moğol- Bizans- Pers- Sarazen








5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ben de zamanında çok oynamıştım. Şimdi görünce yeniden oynama isteği uyandı içimde birden. :D

Rad dedi ki...

Aman diyim hiç görmedin say uyutmaz bu oyun :)

ZeynepG. dedi ki...

age of mythology bende fena bağımlılık yapmıştı ya gözümü ayırmadan saatlerce oynardım baştan baştan en baştan bunu da oynamak istedim bak şimdi

Rad dedi ki...

Evet mythology' de güzeldi titanları üretmekte, öldürmekte çok zordu, fakat conquerorsdaki mantığı yakalayamadı :) Gerçi Bana göre Age of 3 bile conquerorsda ki mantığı yakalayamadı :)

ZeynepG. dedi ki...

sokma aklıma sokma :) bu yazı imha etsin kendini lütfeeeen

Yorum Gönder

RSS FeedRSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons