2 Mayıs 2012 Çarşamba

Evrenin En Garip 10 Olayı Resimlerle

Hiperhızlı Yıldızlar

2005 yılında keşfedilmiş bu yıldızlar galaksimizden normal bir yıldızın 530 katı hızla uzaklaşmaktadır. 100 milyonda 1 oranında nadir görülen bu yıldız türünün oluşumu ve yapısı hakkında kesin bir bilgi bulunmuyor.
Kara Delik

Çekim alanına giren ışık ya da maddeyi içine alıp yok eden kara delikler evrenimizin en büyük bilinmezlerinden biri.
Magnetar / Atarca

Evrendeki en yüksek manyetik alana sahip nötrön yıldızları. Dünyanın sahip olduğu manyetik alanın 1 trilyon katı büyüklüğünde manyetik alana sahip olan bu ölmüş yıldızların Dünya’ya yaklaşmamaları en büyük dileğimiz.
Notrinolar


Dünyanın var oluşunun temellerinden olan atomaltı parçacığı. En son Cern’de ışık hızını geçip geçemeyeceği deneyleri yapılıyor. Eğer deney başarılı olursa fizik yeniden yazılabilir.
Karanlık Madde

Evren’in kütlesinin %90′ını oluşturmasına rağmen hala bilinmezliğini koruyan 1933 yılında keşfedilmiştir. Işıksız olduğu için görünemez olduklarından sadece yer çekim alanlarıyla tespit edilebilmektedir.
Karanlık Enerji
Bilim adamları galaksileri birbirinden ayıran ve evreni sürekli genişleten esrarengiz bir güç keşfettiler. Bu enerjinin henüz ne olduğunu anlaşılamadığı için “karanlık enerji” diye adlandırılıyor.
Gezegenler

Bir tanesinde yaşadığımız için garip gelebilir ama gezegenler hala evrenin en büyük sırlarındandır. Güneş sistemimiz dışındaki ilk gezegen keşfi 1999′da yapılmıştı, biz ise henüz güneş sistemimiz içindekiler hakkında bile yeteri kadar bilgiye sahip değiliz.
Yer Çekimi

Newton’un başına elma düşüren yer çekimi, gezegenlerin yörüngede kalmasını, bizim yeryüzünde durmamızı ve gezegenlerin parlamasını sağlıyor. Bilim adamları her ne kadar yer çekiminin tüm olasılıklarını hesaplayacak denklemlere sahip olsa da kaynağı hakkında bilgi henüz bilim insanları tarafından bulunmamış durumda.
Yaşam

Madde ve enerji evrenin her yanına ulaşmış olsa da sadece Dünya’da yaşam olması yaşamın nasıl başladığı ve temel elementlerden (karbon, hidrojen, sülfür, oksijen) nasıl yaşayan bir organizmanın var olabildiği gizemliliğini koruyor. Yeni gezegenler keşfedildikçe bu gizemin de çözülmesi bekleniyor.
Evrenin Kendisi

Enerjinin ve maddenin kaynağının belirsizliği aslında en büyük tuhaflığın da sırrıdır. Evrenin ta kendisi. Evrenin başlangıcı olarak bilinen Big Bang öncesini düşünmek, zamanın da öncesini düşünmek anlamına gelebileceğinden büyük evrenimiz gizemli yapısını koruyor.

www.frmtr.com

0 yorum:

Yorum Gönder

RSS FeedRSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons