1 Mayıs 2012 Salı

Depresyon İçin Oyun



Sparx...

Auckland üniversitesi tarafından geliştirilen bu oyun, gençlerde depresyon tedavisine katkı sağlaması amacıyla geliştirilmiş.

Oyunda kendi kişiliğimize uygun bir karakter seçiyoruz. Oyundaki senaryolarla gireceğimiz etkileşimin depresyonun tedavisine katkısı olacağı düşünülmüş.

Hatta deney bile yapılmış. On iki ve On dokuz yaşları arasında Yüz seksen yedi gençle çalışılmış bu gençlerin doksan dördü Sparx oynarken diğer doksan üç kişiyle yüz yüze görüşülmüş. Sonuç olarak Sparx oynayan gençler, geleneksel tedavi görenlere oranla daha fazla depresyon belirtisi de azalma tespit edilmiş.

Araştırmacılar oyundan umutlu, özellikle psikolojik tedaviye erişimi bulunmayan gençler için çok faydalı görülüyor. Oyun kamuoyuna sunulduğunda, popüler olacağının sinyallerini veriyor.

Fakat tahminimce böyle bir oyun ancak ana dilimizle oynarsak güzel olur. Oyunun çıkışıyla beraber, içinde Türkçe seçenek olacağını zannetmiyorum. Fakat çeviriyi amme hizmeti olarak yapan sitelerimiz var çok şükür. Biz oyunun çıkışından öte Türkçeye çevrilmesini bekleyeceğiz gibi görülüyor...Tabi İngilizceyi ileri derece konuşabilenler hariç :)

0 yorum:

Yorum Gönder

RSS FeedRSS

 
Design by Free WordPress Themes | Bloggerized by Lasantha - Premium Blogger Themes | Macys Printable Coupons